Tak for nu, Bad Gastein

Når man er ved at nå afslutningen af noget, begynder man helt automatisk at tænke tilbage og mindes det, som nu lige om lidt er slut. I de sidste uger af sæsonen har vores tanker derfor kredset om alle de interessante gæster, vi har mødt, alle de venskaber, vi har skabt, alle de pister, vi nu kan huske ud og ind, og alle de spændende retter, vi har smagt. At kalde Bad Gastein for et ekstra hjem er en underdrivelse.

Team Bad Gastein 2017

Det er slet ikke muligt at beskrive alle de ting, vi lært af livet i Bad Gastein og arbejdet som guider. Men vi kan forsøge at nævne et par af af de højdepunkter, vi især husker fra denne vinter:

 1. Red Bull Playstreet, hvor svenske Jesper Tjäder snuppede sejren
 2. Da Julie trodsede sin højdeskræk og kastede sig ud i paragliding
 3. Da Sarah forsøgte sig på snowboard og bruge et kvarter, hver gang hun skulle op at stå
 4. Da Vigiland kom og spillede på Wührers
 5. Alle de solrige dage på pisten med en Aperol Spritz i hånden
 6. Nytårsaften på Ginger’N’Gin med fyrværkeri over hele byen
 7. Alle de skønne afterski-danse til “Lasso Raus” og “Das Rote Pferd”
 8. Da vi lavede en partygondol og bød på drinks i liften til alle glade skiløbere ved Stubnerkogel
 9. Da de svenske guider Sarah og Niklas lærte, hvordan man fejrer jul på dansk
 10. Da Häggbloms arrangerede Mission Impossible-konkurrencer i hele skiområdet

… og derudover kommer selvølgelig alle de herlige gæstebesøg, afterski, pistervisninger, picnics og pubcrawls. Det har mildt sagt været en magisk sæson, og tilbage er vist kun at sige tusinde tak!

Vi ses!

Pistevisning Bad Gastein

De bedste hilsner

Sarah, Kasper, Julie och Niklas

 

Red Bull Playstreet

Så har vi endelig fået lov at opleve det store show, som alle i byen har ventet på. Red Bull Playstreet gjorde sit indtog i fredags, og inden mindre en svenske Jesper Tjäder løb af med den eftertragtede sejr. Hele Bad Gastein var fyldt op med fest, mennesker og herlig stemning både før, under og efter konkurrencen. Det var virkelig imponerende, hvordan de har formået at bygge banen gennem byen henover hustage og restauranter. Tillykke til Jesper og Sverige!

Bad Gastein

Højsæsonen er også i fuld gang, og vi er vilde med det. Det er fedt med så mange glade gæster og masser af liv i byen. Alligevel er der aldrig trængsel på pisterne, fordi de fem forskellige skiområder giver folk mulighed for at fordele sig. Vi har svært ved at forstå, at tiden er gået så hurtigt. Det føles ikke som længe siden, at vi stod med vores kufferter, forventningsfulde og spændte på de kommende måneder. nu kender vi alle på hotellerne, barerne, restauranterne og de andre guider. Bad Gastein føles virkelig som hjem. Der er ved at være tid til, at vi får gjort alvor af alle de ting, der står på vores bucket list, inden sæsonen er omme. Snowboarding? Paragliding? Freeride? Meget har vi fået prøvet, men vi har stadig et par ting endnu. Godt, at vi stadig har nogle uger at løbe på!

Bad Gastein

De bedste hilsner,
Team Bad Gastein

Højsæson i Bad Gastein

Højsæsonen er i fuld gang, og hvor har vi glædet os! Det er fantastisk at få lov at møde så mange skiglade mennesker, der deler vores glæde for sneen. At kunne vågne op, vise sine favoritpister til pistevisning, tage en øl sammen på afterski og senere komme forbi på lejlighedsbesøg kan knap nok kaldes for arbejde. Det er ganske enkelt magisk!

Skiferie i Bad Gastein

Vi er stadig ligeså begejstrede, som da vi ankom – det er simpelthen ikke muligt at blive træt af denne smukke by eller de herlige pister i området. Alle fem skisystemer er i fuld gang, og det er helt fantastisk. Graukogel, som er det mindste område, og som også åbnede senest, byder på fine pister og masser af ro. Her kan du ofte køre næsten helt alene, hvilket klart er en oplevelse værd. Dorfgastein er en favorit med sine dejligt brede pister, mens Sportgastein byder på de største udfordringer med sine lange slalompister. Og så er der selvfølgelig Bad Gastein og Bad Hofgastein, som er de to områder med fleste pister at vælge imellem.

Skiferie i Bad Gastein

Uanset hvor du tager hen, så er du garanteret spændende og varieret skiløb. Til frokosten kan du de fleste steder få alt fra kasnock’n og knödel til pizza og schnitzel. Og kommer du til vores picnic i sneen er der både burgere og pølser på grillen. Den perfekt måde at opleve Østrig på, gerne med en Almdudler til at stille tørsten. Det er en ægte favorit!

Vi ønsker jer alle en fantastisk vinter og en dejlig vinterferie.

– Team Bad Gastein

 

 

8 tips til en endnu federe skiferie i Bad Gastein

Nu er vi nået til slutningen af januar, og vi guider har nu lært byen rigtigt at kende. Nu ved vi, hvor solen lyser mest klokken 14.57, hvor man kan købe den bedste kebab, og præcis hvornår den sidste skibus kører tilbage fra Dorfgastein. Vi kan sangene på alle klubberne udenad, udnytter enhver chance for at danse på bordet på Lederhosen og bestiller ”den sædvanlige”, hver gang vi er ude at spise. Vi har fundet ud af alle de små hverdagsting, som gør at vi virkelig kan kalde denne by for vores magiske hjem. Derfor har vi lavet en liste med ”tips fra guiden”, som forhåbentlig får dig til at kunne lide Bad Gastein lige så meget, som vi gør. Og tro os, det er ikke svært 😉

 1. Få lært teksterne og dansene til ”Lasso Raus”, ”Das Rote Pferd”, ”Fliegerlied” og ”Volvo B18”, så du kan danse løs med os guider på bordene.
 2. Vil du stå lidt mindre på ski og arbejde lidt mere på din tan? Kør til restaurant Angerblick i Angertal og slå dig ned i en af solstolene. En rigtig guidefavorit.
 3. Har du brug for en fridag fra skiløbet, skal du besøge spa-paradiset, Felsentherme. Utroligt lækkert og afslappende og ikke mindst godt for de ømme ben.
 4. Selvom næsten alle kan tale engelsk her, kommer du til at støde på nogle herlige østrigere, som helst vil snakke tysk/østrigsk. Forsøg med ”Servus”, ”Danke”, ”Bitte” og ”Tschüss”, så bliver du populær.
 5. Du kan ikke stå på ski i Bad Hofgastein uden at køre på den fantastiske lange pist, H1, som fortsætter til H2.
 6. Er du på vej hjem fra byen efter en sen aften på Hæggbloms? Sving forbi Yurts kebab. Du kommer ikke til at fortryde det.
 7. Burger med pommes frites på Silver Bullet kan anbefales. Prøv selv.
 8. Hvis det er vindstille og godt vejr, er det en perfekt dag til at stå på ski i Sportgastein og nyde både pister og offpiste!

Vi håber, at I kan bruge vores tips, og at I er klar til jeres skiferie i vores fantastiske hjemby, Bad Gastein. Ses vi snart?

Med venlig hilsen

Team Bad Gastein
Sarah, Kasper, Julie, Niklas og Vilma

 

Bad Gastein klædt i hvidt

Sne, sne, sne! Der er kommet helt utroligt meget sne på det seneste her i Bad Gastein, hvilket gør både os guider og vores herlige gæster i ekstra godt humør! Vi har nu været her i en måned, og i løbet af den tid har Bad Gastein i den grad iklædt sig sine hvide vinterklæder, hele byen er nemlig dækket af sne. Vi er ved at vænne os til at skrabe bilen for sne hver morgen og tage de ekstra tykke strømper på. Pisterne i både Bad Gastein og Bad Hofgastein er magiske med alt den nysne. Offpiste-mulighederne er også blevet rigtigt gode, og vores lokale bjergguider er klar til at vise jer vejen til det bedste pudder i offpiste-mekkaet Sportgastein. Vil du hellere køre lidt bredere pister, er Dorfgastein vores anbefaling med lækre blå og røde af slagsen.

 

Bad Gastein byder som tidligere nævnt på en masse aktiviteter for både store og små. Hver uge har vi vores superhyggelige kælkeaften, hvor vi griller skumfiduser, drikker glühwein og varm chokolade, og herefter drøner vi ned af den 2 km lange kælkebakke. Vi har også vores hyggelige picnic i solen og en heftig pubcrawl, som viser Bad Gasteins bedste barer. Har du lyst til at forkæle smagsløgene kan vi anbefale nyheden Østrigsk aften. Her skal vi smage en masse lokale specialiteter, der skylles ned med snaps med alverdens smage.

Som mange allerede ved, er Bad Gastein også centrum for mange events og arrangementer i løbet af sæsonen. Et af dem er det store Red Bull event d. 24 februar, som der allerede er fuld gang i forberedelserne til. I denne uge er Bad Gastein vært for FIS Snowboard Weltcup, hvor de bedste snowboardere dyster om titlen som verdensmester.

Bad Gastein
Bad Gastein er helt enkelt byen, hvor alt sker – og skisystemet, som har noget for alle. Så grib muligheden for en helt fantastisk skiferie!

Mange hilsner

Team Bad Gastein
Sarah, Kasper, Julie, Vilma och Niklas

Årets guider er klar i Bad Gastein

Så har vi, årets guider, endelig fundet os godt tilrette i den magiske by, Bad Gastein, efter at have boet og arbejdet her i nogle uger. Forventningerne var høje hos os alle fire, inden vi kom hertil, men alligevel har den spændende alpeby opfyldt mange af de forhåbninger, vi har haft.

Bad Gastein

Årets team består af energiske Sarah fra Sverige, banebrydende Kasper fra Danmark, hjælpsomme Julie fra Danmark og smilende Niklas fra Sverige. Fælles for os alle er en passion for service og skiløb. At arbejde en sæson i Alperne er noget, som vi har drømt om længe. Kombinationen af glade gæster, frisk luft, skønne kollegaer, skiløb og en masse sne skaber gode forudsætninger for verdens bedste job.

Det, som vi elsker ved Bad Gastein, er det store udbud af aktiviteter for alle, store som små. Vil du stå på ski hele dagen i de herlige, brede pister? Tjek. Vil du lave en 360 i parken eller forbedre dig i offpisten? Tjek. Har I lyst til kælkeaften med varm kakao for hele familien? Tjek. Vil du danse til klokken 3 om natten? Tjek. Eller måske bade i de varme kilder i det kendte spacenter, Felsentherme? Paragliding? Skøjteløb? Isklatring? Listen er uendelig lang. Byen er derudover meget smuk og unik med sin mystiske historie som gammel kurby.

Bad Gastein

Vi i teamet ser virkelig frem til at møde jer alle, høre alle jeres røverhistorier, samt vise jer denne helt fantastiske alpeby!

God jul og godt nytår!

Mange hilsner

Team Bad Gastein

En ny sæson i Bad Gastein

Bad Gastein er nu for alvor ved at være klar til vinteren. Den svenske underholdningsguru, Martin, som står for, at Silverbullet bliver en lige så festlig affære igen i år, er netop ankommet til byen, og han har taget sin tro væbner Oscar med sig. Der planlægges underholdning for de næste 5-6 måneder på livet løs. Alt med ét formål: At underholde jer, når I skal på årets skitur til Bad Gastein. I skiudlejningen bliver der vokset ski på livet løs, og på barerne pudses fadølsanlæggene en sidste gang.

Ligeledes er vi her på kontoret – og ikke mindst blandt alle de nye forventningsfulde guider – gået i gang med at finpudse de sidste forberedelser til sæsonen. Guidekurset er lige om hjørnet, og i alt står ca. 60 guider og tripper for at suse ned ad pisterne og opleve en vinter i Alperne med jer!

Der er bestemt ikke længe til det går løs. Vejrudsigten for den kommende tid ser pæn og hvid ud, og der er ingen tvivl om at denne sæson nok skal blive fænomenal.

Bad Gasteins fem skiområder

Bad Gastein er en del af Ski Amadé, som består af 28 forskellige områder bl.a. Wagrain, Maria Alm og Schladming. Bad Gastein byder på 201 km pister og hører til Gasteinerdalen, som er fordelt på 5 forskellige områder. Vi vil nu fortælle lidt om de forskellige områder og hvordan man lettest kommer dertil.

Bad Gastein

Tager du byens hovedlift Stubnerkogelbahn, lander du på toppen af Stubnerkogel-bjerget, hvorfra du har adgang til skiområdet Bad Gastein. Her kan du især nyde de mange fede røde pister, men der er også et par fine blå, hvoraf et par dog mest er transportstykker. Fra Bad Gastein kan du stå ned til Skicentrum Angertal, der giver adgang til skiløbet i Badhofgastein.

Skiferie Bad Gastein

Badhofgastein

Badhofgastein og Bad Gastein er tilsammen det største skiområde i Bad Gastein. I Badhofgastein har du mulighed for at tage skiområdets længste piste på 10,4 km. Derudover byder området på mange lange, fine strækninger med en god kombination af udfordrende og mere afslappende piste.

Det er muligt at stå på ski fra Bad Gastein til Badhofgastein, eller du kan tage skibussen. Det er også muligt at tage skibussen til Skicentrum Angertal og stå på ski i området fra den side.

Sportgastein

Sportgastein er et naturreservat med mange klippeformationer og Bad Gasteins højst beliggende område, der går helt op i 2800 meters højde. På grund af de mange klippeformationer og skiområdets opbygning, skal man være meget forsigtig med at bevæge sig ud i området i dårligt vejr. Ved kraftig blæst eller dårlig sigtbarhed kan man derfor opleve, at pisterne i Sportgastein er lukkede. Når vejret viser sig fra sin gode side, byder Sportgastein til gengæld på noget af det smukkeste og bedste skiløb i hele Bad Gastein!

For at komme til Sportgastein skal man en tur med bussen. Det tager ca. 15-20 minutter fra Bad Gastein at komme frem.

Skiferie Bad Gastein

Graukogel

Skiområdet Graukogel kan godt betegnes som en hemmelig perle. Skiområdet er forholdsvis lille, så der er ikke uanede km pister – men de få pister er til gengæld nogle rigtig gode røde og sorte pister, som du har nærmest for dig selv. Den minimale menneskemængde gør området perfekt til at øve teknik, da du med god samvittighed kan brede dig på pisterne. Ligeledes er det et godt sted til at overvinde frygten for de lidt stejlere bakker, hvis man skulle have brug for det.

Bor man ikke på Graukogel-siden, kan man tage skibus til skiområdet.

Dorfgastein

Det største område i Gasteinerdalen er Dorfgastein, som også er det område, hvor der er bedst plads til nybegynderen og den øvede skiløber. Her er der mulighed for at køre på brede, lækre pister på mange forskellige niveauer. Dorfgastein er et område, der helt klart er en bustur på omtrent 25 min værd, hvis I spørger os guider i Bad Gastein.

Skiferie Bad Gastein

Vores favorit-restauranter i Bad Gastein

Her i Bad Gastein har vi testet lidt forskellige restauranter, og vi vil rigtig gerne fortælle jer om et par af vores favoritter.

 

Er man sulten efter italiensk pasta, pizza og antipasta, så er Angelos stedet for dig. Her kan man få alverdens forskellige pizzaer, bygge sin egen pastaret og få diverse forretter og desserter på bedste italienske velgående. Og for at sætte pirkken over I’et, så kan man selvfølgelig også få sine rester med hjem i en doggie-bag, hvis man ikke formår at spise op.

Tip fra guiden: Prøv deres Insalada de Caprese (tomatsalat) – den kan også være delevenlig, hvis man bare vil have en lille smule.

 

Skal man ud og have bøf – en god, stor, velstegt steak – så er Edelweiss den bedste restaurant i byen. Når man kommer ind, befinder man sig på en jazzbar, og man kan måske undre sig lidt over, hvor man skal spise sin mad. Men det gør man på etagen ovenover, hvor der udover spisepladser også er en salatbar, som hører til de fleste af stedets retter.

Tip fra guiden: Bestil krauterbutter til din steak og bed om ekstra pfeffersauce eller omvendt, så kan man få to slags sauce.

Restauranter i Bad Gastein

Et andet favoritsted for os guider i byen er Ginger ’n’ Gin, der som navnet antyder byder på store mængde gin. Man kommer ind i et stort lokale med fine, små detaljer i krogene, kasino-stemning og en lang bar, hvor man her kan bestille Gin of the Day eller smage alle gin-typer, man kan komme i tanke om. Udover gin er de også super dygtige til at lave asiatisk inspireret mad, som man får lov at bestille sin mad fra en iPad/tablet.

Tip fra guiden: Vælg et sæt spareribs med lækkert tilbehør.

 

Det sidste og mest hemmelige sted i Bad Gastein er restauranten, hvor bare sæsonerne kommer (altså skibumser og folk, som arbejder i byen hele vinteren), The Drop Inn. The Drop Inn er en nyåbnet restaurant bestyret af tre englændere, der har forsøgt at skabe et koncept med bar- og restaurant-stemning i ét. Har man lyst til lidt asiatisk inspireret mad, eller er man klar på at prøve nogle nye retter, så skal man tage til the Drop Inn, hvor man kan nyde sin mad stort set uden andre turister men derimod i selskab med mange af byens lokale (for vinteren ;-)). Til tider løber de tør for ingredienser til retter på menuen, men frygt ej – for i The Drop Inn tænker de hurtigt og kreativt og finder på en ny menu til dig.

Tip fra guiden: Prøv deres hvid chokolade creme brulée med hindbær.

Festlig afterski i Bad Gastein

De østrigske skisportssteder er kendt for deres afterski, og her er Bad Gastein bestemt ingen undtagelse. Vi vil derfor gerne fortælle jer om to af vores yndlingssteder her i byen – så I ved, hvor I skal tage hen, når I leder efter den festligste afterski i Bad Gastein. Det kommer til at handle om den meget karakteristiske Silverbullet, som har et gennemført western-tema, og om den østrigsk-inspirerede bar Lederhosen.

Når man træder ind på Silverbullet, bliver man hurtigt overvældet af de mange indtryk. På væggene er der hoveder af bisonokser og elge og hele skeletter af forskellige mindre dyr. Selv efter mange besøg kan man stadig opdage nye malerier, objekter eller dyr, som man ikke har lagt mærke til før, når man kigger rundt på vægge, tag og i de mange små, hyggelige kroge i baren. Man føler hurtigt, at man er kommet til en helt anden verden – som en lille western-oase midt i Alpernes sne. Til afterski på Silverbullet er der altid livemusik, hvor der bliver spillet en masse sing-a-longs, som man nemt kan tage en sving-om til. Eller man kan nyde sin kolde fadøl, varme kakao eller glühwein på en af barens koskinds-belagte stole og sofaer.

Hvis du leder efter en mere klassisk østrigsk afterski-bar til at hænge ud i efter dagens skiløb, så er Lederhosen et godt bud. Her træder man ind i en aflang bar med to etager, og den overvældende mængde af træ på både gulv, borde og bar er med til at give stedet dets hyggelige stemning. En sjov detalje er også de to barstole med tyroleroutfit og et sæt ben, der stikker ud under stolens overflade. Lederhosen er ejet af østrigske Walther, som godt ved, hvordan man starter en god omgang østrigsk afterski. Her hører man gerne østrigski afterski-klassikere med tilhørende fantastiske danse, som gæsterne på baren ihærdigt danser med til.